Archive for the 'Kinderen' Category

Voor wie zijn kinderen een levenslang trauma wil bezorgen

hebben ze nu blijkbaar de Polliwalks uitgevonden.  Alsof die afschuwelijke Crocs nog niet erg genoeg waren.
De Polliwalks zijn nog wansmakelijker (écht waar) dan die plastiekachtige klompachtige Crocs-dingen.  Uiteraard in felle kleurtjes maar bovendien ook nog uitgerust met oortjes, tanden, bek en zelfs hier en daar een staart.  Bovendien laten de ondingen in het zand een [...]

vrijdag, februari 26th, 2010

Kom dat zien!

Op 22/1 doet de school van mijn dochter een soort van ‘Antwerpen zingt’ maar dan in schoolverband.
De voorverkoop was eerder deze week. Maar ik kom nooit op school, ik gooi De Dochter in het midden van de straat eruit, dus dat had ik gelukkig al gemist.
Dat was buiten dochter gerekend. Gisteravond een noodkreet vanuit bed. [...]

donderdag, januari 14th, 2010

Bevolkingsexplosie?

Ik dacht dat wij met vergrijzing te maken hadden. Te weinig geboortes, geen jongelingen genoeg om later ons pensioen te betalen. Vandaar al het geleur met pensioensparen en dergelijke.
Wat blijkt nu? In Antwerpen zijn er wachtlijsten voor kleuterscholen. En inschrijvingen per internet. Beperkte keuzemogelijkheden en toewijzingen. Om je kind te gaan laten knippen en plakken.
Wat [...]

woensdag, januari 6th, 2010

Hoe overleven we (andermans) kinderen in 2010?

Mogen we u vragen om uw kinderen dit jaar af en toe tot de orde te roepen, zodat andere mensen zich in hun buurt kunnen ophouden zonder een zenuwtoeval te krijgen? Dank u.
(Tom Heremans in De Standaard van 2/1/2003)
Allez, eindelijk eens iemand die durft te zeggen wat volgens mij bijna iedereen stilletjes denkt. ‘t Is [...]

zaterdag, januari 2nd, 2010

Goestekes van zwangere vrouwen

Het leek een schitterend idee een paar maanden geleden: met een aantal vrienden in de Ardennen oudejaar vieren. En ja, Lien, die zou wel koken (en de rest zal de groenten snijden).
En nu zijn we zo ver. Twee vriendinnen zwanger. Tof (voor hen). En nu zijn ze daar: “Maar ik mag niets rauws eten.” Schrap [...]

woensdag, december 30th, 2009