Archive for the 'Kinderen niks dan plezier' Category

Vriendenboekjes

Degene die van die vriendenboekjes voor kleuters heeft uitgevonden, moesten ze onthoofden, vierendelen en verzuipen in brandende pek!
Lagereschoolkinderen kunnen dat zelf invullen, maar kleuters dus niet. En wie mag dat dan doen, hmm? Juist, mama! En die kinderen kunnen dat dus nog niet eens zelf lezen ook. Trouwens, wie is er nu geïnteresseerd in de [...]

maandag, januari 25th, 2010

Hoe overleven we (andermans) kinderen in 2010?

Mogen we u vragen om uw kinderen dit jaar af en toe tot de orde te roepen, zodat andere mensen zich in hun buurt kunnen ophouden zonder een zenuwtoeval te krijgen? Dank u.
(Tom Heremans in De Standaard van 2/1/2003)
Allez, eindelijk eens iemand die durft te zeggen wat volgens mij bijna iedereen stilletjes denkt. ‘t Is [...]

zaterdag, januari 2nd, 2010

snotneus

Ik ben kinderloos.  Bewust.  Omdat ik kinderen absoluut vervelend vind.  Echt ik ben geen kindervriend.  Ik heb dat trouwens ook met bejaarden. Net hetzelfde.  Vervelend en vaak onbeschoft.   Moet een jeugdtrauma zijn denk ik, aangezien ik meestal de babysit van dienst was voor grootouders en neefjes en nichtjes.
Ik snap dan ook niet waarom mensen hun [...]

woensdag, december 30th, 2009

Gebroken

Af en toe kan ik mijn kinderen wel tegen de muur plakken.
Neem nu daarnet. Ik ben nieuwe gordijnrailtjes aan het hangen, en schuif daarom een stoel met een bloempot op, opzij.
Blijkt dat Wolf op het randje van de stoel ook nog een kunstlichtje van Philips heeft gezet. Ik had dat niet gezien, schuif de boel [...]

dinsdag, december 29th, 2009

Mens erger je niet

Kerstvakantie. Lange dagen voor een enig kind. Zoonlief is 6 en helemaal in to Star Wars. Onze pedagogische invloed is genihileerd. Niks meer te zeggen. Awoe houten speelgoed en opvoedkundig verantwoorde spelletjes. Geen gezever, geen gezeur over al dan niet gewelddadige films of tekenfiguren. “Mamaaaaaaaaaa, dat is NIET aggeuressief! Dat is cool!”
Mijn ogen donderen regelmatig [...]

zondag, december 27th, 2009