Archive for the 'Het vege lijf' Category

Hooikoorts

Al een paar weken druipt het snot uit mijn neus, moet ik om de haverklap niezen, jeuken mijn ogen voor dood en is mijn lenzen aandoen een vreselijke opdracht.
Hooikoorts is back in town en wat blijkt? De huidige generatie twintigers en dertigers heeft daar serieus wat last van!
En neen hoor, Hanne kan niet gewoon hooikoorts [...]

maandag, april 26th, 2010

Baaldag

Hmpf.
Gisteren had ik een baaldag. Rotweer, haasten, en ’s morgens is het dan ook weer in mijn rug geschoten.
Naast het gewone lesgeven kwamen er nog wat frustrerende dingen bij, werkgerelateerd. En dan ’s namiddags nog klassenraad. Die verliep vlot, daar niet van, maar ik blijf het gewoon niet leuk vinden.
Het huis was dan ook nog [...]

woensdag, februari 24th, 2010

WW

Ik ben begonnen met de Weight Watchers. U weze dus gewaarschuwd, ik denk dat ik, door suiker- en vooral chocoladedeprivatie, wellicht menig blogpostje zal schrijven binnenkort.
Al moet ik toegeven, dat programma is zodanig flexibel dat ik desnoods wel af en toe nog wat chocolade kan eten. Maar wedden dat het me dan niet eens meer [...]

vrijdag, januari 29th, 2010

Kom op tegen kanker

Dames posten massaal de kleur van hun BH op FB. In een soort van ‘kom op tegen borstkanker’-actie.
WTF? Gaat dit helpen? Als ik zeg dat ik vandaag in wulps paars-met-kant, dan wel bescheiden crème gehuld ga, gaan de Heren en Dames wetenschappers ineens een remedie vinden? Is borstkanker de wereld uit?
Had mijn ma dat maar [...]

zaterdag, januari 9th, 2010

Enig kind, verstikt kind.

Enig kind zijn is best geweldig. Je wordt tot op het been verwend en hebt niet af te rekenen met lastige broers of venijnige zussen.
Maar nu, na ruim 40 jaar, begin ik er het nadeel toch wel van in te zien.
Ten eerste is er niemand anders dan jijzelf om bij moeders op bezoek te gaan. [...]

maandag, januari 4th, 2010

Selectief blind.

Ik heb al altijd last gehad van nachtblindheid. Niet dat ik op de tast over Vlaanderens wegen dwaal, maar het duurt altijd even voor ik echt helder zie als het donker is.
Als het dan nog eens regent, is het helemaal niet te doen. Eerder deze week vroeg ik dan ook een vriendin om op de [...]

donderdag, december 31st, 2009

Hoest.

In bijna twee (2) jaar ben ik niet ziek geweest. Nog geen valling van betekenis zelfs. Hoesten doe ik wel al eens maar dat is eerder Marlborogerelateerd.
De vorige twee nachten echter heb ik alles opgeteld een uur of tien geslapen. De rest van de tijd werd gevuld met rillen van de kou en hoesten. En [...]

maandag, december 28th, 2009

Mottig

Ik ben dus zo mottig als wat vandaag. En voor u er iets van zegt: ik drink geen alcohol, nee dank u. Bij voorkeur zelfs geen likeurpraline. Gewoon omdat ik daar mottig van word. Een kater is dus uitgesloten.
Helaas, eigenlijk, want dan had ik me bij het drinken tenminste geamuseerd, en wist ik nu de [...]

zaterdag, december 26th, 2009