Hoe overleven we (andermans) kinderen in 2010?

Mogen we u vragen om uw kinderen dit jaar af en toe tot de orde te roepen, zodat andere mensen zich in hun buurt kunnen ophouden zonder een zenuwtoeval te krijgen? Dank u.

(Tom Heremans in De Standaard van 2/1/2003)

Allez, eindelijk eens iemand die durft te zeggen wat volgens mij bijna iedereen stilletjes denkt. ‘t Is toch waar zeker. Wat is dat toch met die kinderen van tegenwoordig? Oké, onze eigen kinderen kunnen ergerlijk en irritant zijn (nog een paar dagen langer kerstvakantie en ik had die van mij met de vuilkar meegegeven), maar dat is klein bier vergeleken met die van een ander, toch als de eigenaars van de kroost hun lieve kleine tirannen niet op hun plaats durven zetten uit schrik dat ze daar een trauma aan overhouden.
Ik heb eens 1 keer iets gezegd tegen een kind dat het zwaar aan het uithangen was. Na de allesvernietigende blik die ik toen toegeworpen kreeg, heb ik besloten om zoiets nooit meer te proberen. Ik krijg nog liever een zenuwtoeval.

En nu Theo Maassen kijken. Die heeft vast ook nog wel het een en ander te zeggen over kinderen…

Recent Entries

12 Comments

 1. ysabje zegt:

  ik negeer die van mij regelmatig. als hij bijvoorbeeld in het midden van de gang droge voeding gaat liggen. ik laat hem daar gewoon liggen. maar ik roep hem ook meermaals tot de orde. ook al is ie nog geen twee. ik ben niet bang van trauma’s te bezorgen. ik hoop dat ie er toch een paar zal overhouden van z’n jeugd. anders komt het niet goed hoor…

 2. zapnimf zegt:

  Ja! Mijn kind, schoon kind en andermans kind is gruwel!

 3. Zwarte Bril zegt:

  @zapnimf: nee nee, eigen kind is ook gruwel. Zei ik daar niet dat ik die van mij bijna met de vuilkar had meegegeven :-)

 4. Hm, Now i’m ok with this but still not absolutely convinced, therefore i am about to research even more.

 5. Hm, Now i’m ok with this but nevertheless not completely sure, thus i’m gonna research a touch more.

 6. Well, it is decent, however how about the other choices we have here? Do you mind writing a further article about them also? Cheers!

 7. [...] Gastineau Brody Dalle Brooke Burke Brooke Burns Busy [...]

 8. [...] Hetty Baynes British Marines Related topics: [...]

 9. [...] Emily Symons Melissa Gilbert Related topics: [...]

 10. [...] Annalise Braakensiek Venus Williams Related topics: [...]

Geef een reactie

Comments are closed.