Enig kind, verstikt kind.

Enig kind zijn is best geweldig. Je wordt tot op het been verwend en hebt niet af te rekenen met lastige broers of venijnige zussen.
Maar nu, na ruim 40 jaar, begin ik er het nadeel toch wel van in te zien.

Ten eerste is er niemand anders dan jijzelf om bij moeders op bezoek te gaan. En al bel je haar elke dag en gaat een keer of twee per week op de koffie dan wel borrel, het is nooit genoeg.

Maar het ergste is nog wanneer je durft vermelden dat je van je verkoudheid niet vanaf geraakt. Dan belt zij niet één maar wel drie keer per dag om te horen of je nog levensvatbaar bent. Dat is vooral vervelend wanneer je eigenlijk niet heel levensvatbaar meer bent wegens al in geen dagen nog een oog toegedaan van het krochen. Want dan wil zij dat je naar de dokter gaat. Dus durf je niet meer te hoesten aan de telefoon. Terwijl je eigenlijk de hele dag niks anders doet.

Maar nog liever stikken in de ingehouden slijmen dan voluit te bassen aan de telefoon. ‘Ik voel me prima! Veel beter! En ja ik kleed mij warm aan als ik buiten ga!’. Zoek de drie leugens.

Recent Entries

12 Comments

 1. zapnimf zegt:

  Ja zeg, heb een beetje inlevingsvermogen, zij is immers ook enige moeder hè?

 2. De Huisvrouw zegt:

  Ik heb alleen compassie met mezelf. Dat wéét ge toch.

 3. annava zegt:

  iets waar mijn kinders zeker geen last van gaan hebben later. als ik elke dag één kind wil bellen dan zijn ze nog 5 dagen van mijn gezaag vanaf:)

 4. Hanne zegt:

  Zo fantastisch is dat toch niet hoor enig kind zijn…
  Al die aandacht kan enkel en alleen maar naar jou gaan (terwijl je mee rust gelaten wilt worden), je wordt de hele tijd streng in de gaten gehouden en kunt bijna niks stiekem doen.
  En ze moeien zich ook met ALLES. Er heeft ook nog niemand “de baan geruimd” dus ze zijn ook lekker streng.
  Zo kan ik ook nog even doorgaan, misschien maak ik er zelf es een post van;)

  Voor de rest: verzorg je maar goed! Liters thee met honing drinken, zou ik zo zeggen.

 5. Annliesbet zegt:

  Morsuske toch ! Zo ziekskes en dan nog een moeder-in-overdrive op uw kap. Drink een fles hoestsiroop leeg en kruip in uw bed, ge zult gegarandeerd goed slapen vannacht.

 6. Ik treed Hanne bij, moest ik het kunnen overdoen, ik nam er een zus en broer bij. Ik verkondigde vroeger ook steevast: ik wil er meer dan één, ik doe mijn kind dat niet aan. (Daarom dan maar een lief met 3 kinderen gekozen :-)

 7. Hanne zegt:

  Welja, mijn vader kreeg blijkbaar altijd te horen van mijn meme dat hij maar 1 kind moest hebben en dat is dus blijven hangen. Ik had zo graag een oudere broef ofzo gehad:(

  Moest ik ooit kinderen krijgen zou ik ze inderdaad nooit alleen laten!

 8. Okay, that’s a nice beginning however i’ll have to explore that a tiny bit more. Will show you just what else there really is.

 9. Ina Davtyan zegt:

  Well, that could be fine, but how about the other choices we’ve got here? Would you mind making another article about these too? Kudos!

 10. Well, that is fine, but think about additional choices we’ve got here? Do you mind making another article regarding these as well? Kudos!

 11. Autumn Fruth zegt:

  That appears to be very good but i am still not so sure that I favor it. Anyways will look further into it and choose personally! :)

 12. Hm, So i am happy with this however not wholly positive, thus i am gonna research even more.

Geef een reactie

Comments are closed.