Vriendenboekjes

Degene die van die vriendenboekjes voor kleuters heeft uitgevonden, moesten ze onthoofden, vierendelen en verzuipen in brandende pek!

Lagereschoolkinderen kunnen dat zelf invullen, maar kleuters dus niet. En wie mag dat dan doen, hmm? Juist, mama! En die kinderen kunnen dat dus nog niet eens zelf lezen ook. Trouwens, wie is er nu geïnteresseerd in de horoscoop van mijn kind? Of het feit dat zijn lievelingsfilm Madagascar is?

En dan moet daar nog een foto bij ook! Ik heb me dus al eens beziggehouden om een gans vel gelijke fotootjes af te drukken. Ik denk dat ik er nu al een stuk of twintig van heb opgebruikt.

Verbranden, die handel!

Recent Entries

14 Comments

 1. Hanne zegt:

  Doen alsof mijn mama vroeger deed: “teken eens uw zelfportret Hanne!”
  Ik moet wel toegeven dat het altijd fijn is om die oude vriendjesboeken eens uit te halen ;)

 2. Ik ben er ook niet echt fan van.

 3. Lies zegt:

  Ik vond het supertof om die dingen in te vullen toen ik zelf in de lagere school zat. Maar inderdaad, als je niet zelf kunt schrijven en ook niet zelf kunt lezen, wat HEB je daar dan aan???

 4. Ik heb onlangs zo’n vriendjesboek in mijn handen gehad in een winkel.
  En wat mij eigenlijk het meest shockeerde, was het feit dat die categorieën danig gemoderniseerd zijn. Daar staan nu dingen in als “Mijn e-mailadres:” en “Mijn favoriete website:”. Komaan man! Whatever happened to “Wat ik later worden wil:”, “Mijn liefste droom:” en “Mijn favoriete popgroep:” (waar dan in 90 % van de gevallen “Kloezoo” werd ingevuld)???

 5. Flavie_ zegt:

  Waar. Ik heb er ook al op gevloekt. Allé venteke, waar droomt ge van? Waarom is dat uw vriendje? Weten die kleuters veel! Wat wil ik later worden en beste muziek staat er toch nog altijd in hoor.
  Maar. Hij kijkt er wel geregeld eens in om naar de foto’s te kijken. Het is handig voor adressen, telefoonnummers en inspiratie voor verjaardagscadeau’tjes. Of mogen hier geen pluspunten op deze site? :-)

  In mijn tijd waren het trouwens meer poëzie’s.

 6. That seems wonderful but i’m still not so certain that I like it. Regardless will look a lot more into it and choose personally! :)

 7. Hm, I’m just happy with this but nonetheless not thoroughly sure, thus i’m gonna research a touch more.

 8. Kenneth Gull zegt:

  That seems excellent though i’m just still not too sure that I prefer it. At any rate will look a lot more into it and choose personally! :)

 9. Well, that is certainly great, but how about additional choices we’ve got here? Do you mind publishing a further article about them as well? Thx!

 10. I was aware of this already, but nonetheless there was clearly some helpful pieces which finished the image for me, thanks!

 11. Aline Lofink zegt:

  My partner and i surely must think much more in that way to see things i can do concerning this.

 12. Dong Tonkin zegt:

  That looks superior though i am just still not so certain that I like it. Anyway will look more into it and choose for myself! :)

 13. Your ability to convey these kinds of data is precisely what many of us need. By simply expressing your knowledge you help others through revealing your own personal experience. And I will let you know right now your blogging assisted me personally.

 14. Misantropia » Blog Archive » Vriendenboekjes

Geef een reactie

Comments are closed.