Bakfiets

Fietskar… hoe noemt ge het? Alles waar kinders kunnen ingestouwd worden en waar een ouder op  zit te trappen. En niet zomaar te trappen. Neeeeh, peddelen alsof men de Mont Ventoux opmoet. Verbeten blik, onderwijl angstig achterom kijkend of de vruchten der lendenen zich geen oog uitbleiten van ellende .

Wat meebrengt dat er gezwalkt wordt. En niet zomaar gezwalkt, want daar zijn de net-leren-fietsertjes natuurlijk kampioen in. Breek me de bek daar niet over open. Ze hebben een helmpje op, dat schreeuwt: ‘rijd mij niet aan’, en natuurlijk zou ik het nooit met opzet doen, alhoewel de verleiding soms groot is want we moeten toegeven dat de meeste kinderen niet van het soort zijn dat men er een nobelprijs ter verbetering van het menselijke ras voor zou toekennen.

Maar ik dwaal af, de bakfiets dus. En het zwalken. Dat zwalkt dus een eind op, terwijl u, of ik, als NORMALE ouder het kind gewoon met de auto naar school brengt.

Tenzij u door het lot of modegril behept bent met een Fiat 500 kan u er onmogelijk naast. U rest dralen aan 10 per uur. Om de kar met bleitende koters niet van de weg te duwen. En derhalve komt u te laat op school. Terwijl u netjes op tijd vertrokken was.

Maar nee, u mag gewoon aan een slakkentempo de Groene Medemens achtervolgen, zicht op zijn/haar moment van zinsverbijstering dat zich nu in het laag bij de grondse karretje zeer bedreigd voelt door de VROEM  van ongeduld naast zich.

En terwijl we dan allen in het zweet op school aan komen, de groene vader door zijn inspanning, ik van frustratie, vraag ik mij af wat het milieuvriendelijkste is. Want MIJN agitatiezweet is voorzekers veel schadelijker voor de omgeving, Mijn omgeving dan toch.

Recent Entries

13 Comments

 1. Lieve zegt:

  Geweldig!

  Een vriendin die op bevallen staat vertelde me dat ze ook nog een fietskar zocht. Voor achter haar lief zijn fiets te hangen. Haar lief die al 2 keer op enkele maanden tijd een bijna fataal ongeluk met de fiets had, zònder kar er achter. Echt, ik hou mijn hart vast.

  Maar ja, dat is hip en al, want ze wonen in ‘t stad. Ik niet, gelukkig.

 2. nog een Lieve zegt:

  Meen je dit nu? Ben jij echt zo’n verwend wicht dat zich druk maakt in mensen met een fietskar of bakfiets? Misschien al eens bedacht dat het niet altijd om het groene gaat, maar ook om het financiële? Sommige mensen kunnen met de beste wil van de wereld geen 2 auto’s betalen, waardoor degene die de kinderen naar school brengt, met de fiets moet. Of dacht je dat al die mensen die roodaangelopen en zwetend een fietskar meezeulen, dat zomaar voor hun plezier doen? Of dat het leuk is dat een egocentrisch iemand de kinderen liever van de weg rijdt dan dat ze eventjes geduld moet opbrengen voor haar medemens?

  Och, waarschijnlijk is het net je bedoeling om reacties als dit uit te lokken. Jij moet echt een saai leven hebben als je dagdagelijks zo op andere mensen zit te zeuren. Ik heb echt medelijden met je.

 3. Meneer zegt:

  @ nog een Lieve

  Mij is het duidelijk dat je Huismoeder niet kent. Ik wel maar dat geeft geen garantie dat ik haar steun. Het is wel een feit dat ze graag de confrontatie aan gaat. Gewoon man tot man (of vrouw) is ze zeer scherp en moet je wel bij de pinken zijn om te counteren. Dat is nu juist de uitdaging. Wat zij het liefst doet is iedereen op z’n paard (Falco?) zetten.
  ‘t Is wel een toffe meid hoor maar er is wel een hoek(ske?) af. Wie het er kan aanplakken (zonder dat ze het doorheeft) kan er wellicht een schitternede relatie aan over houden

 4. Menck zegt:

  LOL @ Huisvrouw. Maar minder LOL @ de miserabele leesbaarheid van dit blog en zijn reactieluik.

 5. zeezicht zegt:

  Allemaal heel leuk, maar ik krijg dit niet gelezen zonder tranende ogen…
  en niet van verdriet ;-)

 6. Najama zegt:

  Volgens mij is het zwalpen ipv zwalken.

 7. meisjesmama zegt:

  Blij te lezen dat ook de Huisvrouw voorstander is van van de rijbaan gescheiden fietspaden! You go girl!
  Niettemin, ‘t zijn ellendelingen, die bakfietsers!

 8. lies zegt:

  uitstappen en helpen duwen , zou ik zo zeggen :-)

 9. My spouse and i surely have to think even more in that course to see things i can do about it.

 10. All right, that’s a good start but i’ll have to explore that a little bit more. Will show you what more there is.

 11. Vicky Boesen zegt:

  That sounds very good however i’m still not too certain that I like it. Anyways will look further into it and choose for myself! :)

 12. Matilda Imus zegt:

  Well, it’s decent, but what about the other choices we have here? Would you mind publishing one more post about these as well? Thank you!

Geef een reactie

Comments are closed.