Teleurgesteld maar nog niet verslagen

Elk kwartaal hebben we een meeting met grote klant om het voorbij kwartaal te bespreken, waarbij ik het operationele stuk voor mijn rekening neem.

Minstens 2 keer per jaar heeft deze vergadering plaats in de gebouwen van de klant in Londen.

Eerder dit jaar werd mijn aanwezigheid door de finance and administration director in vraag gesteld, aangezien er in het licht van de financiële crisis toch bespaard moest worden. Over het last minute bestellen van vliegtuigtickets die 3 keer duurder zijn dan Eurostar tickets werd toen niet gesproken.

Op dat moment was er genoeg tegenwind (zowel van mijn chef als van de sales director) om die vraag te counteren en ik mocht dus zoals gebruikelijk (ik ga al 2 jaar elke keer mee en mijn voorgansters zijn ook steeds meegemogen).

Begin mei is er opnieuw een vergadering in Londen en opnieuw werd mijn aanwezigheid in vraag gesteld, ook al is de reis deze keer met de Eurostar gepland.

Jammer genoeg is de sales director ervan overtuigd dat het briefen van een collega wel voldoende is voor die vergadering. Mijn chef en de te briefen collega zijn het daar niet mee eens, maar ze hebben haar (n+1 die het daar eerst ook niet mee eens was) blijkbaar wel overtuigd dat mijn aanwezigheid niet noodzakelijk is. Gevolg: ik zou deze keer niet mee mogen, wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik volgende keer niet mee mag … maar volgende keer is de vergadering normaal gezien in Warschau en bovendien eens een precedent geschept is…

Oh ja, en de sales mogen natuurlijk wel met 2 naar die vergadering …

.

Met 1 ding hebben ze echter geen rekening gehouden, info die blijkbaar enkel tot bij mij geraakt is, mijn vaste contactpersoon die om de dagelijkse contacten te vergemakkelijken daar aanwezig zal zijn.

Een nieuw wapen in de handen van mijn chef, ik ben eens benieuwd.

Wat het meest dwars zit aan heel de situatie is het gevoel van overbodigheid waarmee ik achter blijf. Iets wat toch behoorlijk steekt nadat ik tijdens het zwangerschapsverlof van mijn collega spontaan en zonder morren een deel van het takenpakket van haar vervangster heb overgenomen, om haar een beetje te ontlasten en haar overgang naar een nieuwe functie te vergemakkelijken. Dit is in mijn ogen zeker geen blijk van vertrouwen in en appreciatie van mijn werk.

Edit: vandaag bevestiging gekregen dat ik deze keer meemag, maar dat het vanaf nu keer per keer bekeken zal worden of ik mee mag.

Recent Entries

7 Comments

 1. valentina zegt:

  Wel, wel, wat een vreselijk oninteressant GEZAAG. Get a life.

 2. Lies zegt:

  @Valentina:
  je moet niet zagen over gezaag op een blog die zich voorstelt als die van ‘een stel vrouwen die af en toe eens goed willen kunnen zagen’. Je was gewaarschuwd!

 3. Hm, So i’m happy with this nevertheless not totally confident, therefore i am gonna research a touch more.

 4. Alena Swire zegt:

  That may seem excellent nonetheless i’m still less than certain that I prefer it. In any event will look a lot more into it and decide personally! :)

 5. Fine, what a nice beginning however i’ll have to look into that a bit more. Will show you just what more i’ve found.

Geef een reactie

Comments are closed.