Wat zijn die winkelbediendes toch vriendelijk!

Gisteren moest ik op zoek naar een verjaardagscadeautje. Ik wist onmiddellijk waar ik het zou vinden: Casa was the place to be! En inderdaad: binnen de 2 minuten had ik de benodigdheden in mijn handen en trok ik gezwind naar de kassa.

Waar juffrouw de winkelbediende me tweetalig aansprak: “goeiedag, bonjour”, waardoor je automatisch aanneemt dat Nederlands de eerste taal is, dus ging ik verder in het Nederlands. Ze bekeek mijn aankopen nogal smalend en met een gezicht van “trut” vroeg ze in het Frans of er geen vazen in doos meer waren van degene die ik gekozen had. Ik had geen dozen zien staan en antwoordde dus, automatisch overschakelend naar Frans, dat ik het eigenlijk niet gezien had. Haar antwoord: “Je moet wel eerst die in doos nemen hé.” Verbouwereerd trok ik met mijn vaas terug naar de plaats waar ik ze gevonden had, waar er onder het rek gestopt inderdaad nog 1 vaas in doos bleek te staan. Toen ik 30 seconden later terug aan de kassa was bleek ze iemand anders al te bestellen, ook met niets dan problemen. Wegens een groeiend slecht humeur van mezelf en Zomermaantje die haar verhaal hier waarschijnlijk ook nog zal komen doen, besloot ik gewoon niets te kopen. En natuurlijk werden we hiervoor getrakteerd op een zuur gezicht.

Bij Blokker aan de overkant kon ik gelukkig even snel kiezen, en met vriendelijke service. Is het nu echt zover gekomen dat je dankbaar moet zijn om ergens te MOGEN winkelen?

Recent Entries

6 Comments

 1. Lies zegt:

  ‘Niet vriendelijk, niet kopen’, is de boodschap. Als ik toch iets koop in winkels waar de vriendelijkheid ver te zoeken is, voel ik me er achteraf altijd slecht bij. Daarna ga ik steevast over tot een levenslange boycot van die winkel.

 2. Simon zegt:

  Als je in Vlaanderen nergens koopt waar men niet vriendelijk is zal je nog omkomen van de honger ;) Het gebrek aan vriendelijkheid is de grootste aanpassing voor mij als Nederlander in België.. Ik heb het gevoel dat het iets te maken heeft met de meer dan in Nederland nog aanwezige klassenonderscheid (arbeiders/bedienden), maar dat is een gok. Gelukkig zitten er nog wel aardige mensen tussen die je dan des te meer waardeert :)

 3. omamoetje zegt:

  in België wel, hier kennen ze de slogan “klant is koning” al héél lang niet meer !! In Nederland en zelfs in het voor stug gekende Zwitserland, waar ik regelmatig mijn centjes spendeer, is het helemaal anders…dag en nacht verschil

 4. Denna Irr zegt:

  Well, that could be very good, however how about additional options we’ve got here? Do you mind making another post about them also? Thanks a bunch!

 5. Hm, I’m just happy with this but still not thoroughly confident, therefore i’m going to research a little bit more.

 6. Alright, it really is a nice beginning but i’m going to take a look at that a little bit more. Will let you know what more there really is.

Geef een reactie

Comments are closed.