Selectief blind.

Ik heb al altijd last gehad van nachtblindheid. Niet dat ik op de tast over Vlaanderens wegen dwaal, maar het duurt altijd even voor ik echt helder zie als het donker is.

Als het dan nog eens regent, is het helemaal niet te doen. Eerder deze week vroeg ik dan ook een vriendin om op de terugweg te rijden omdat ik echt doodmoe werd van mijn eigen gestaar om toch maar op het juiste baanvak te blijven en niet tegen een voorligger aan te knallen, want ook afstanden inschatten zijn dan problematisch.

Uiteraard ging ik weer te rade bij Dokter Google. Hij was wederom pessimistisch. Indien het veroorzaakt wordt door een vitamine A gebrek, zou dat opgelost kunnen worden door Flink te eten. Maar aangezien ik dit al altijd heb gehad, nam ik gemakshalve aan dat voeding er niks mee te maken heeft.

Tweede optie was erfelijkheid. En dan is het pas goed naar de knoppen wegens niet te repareren. Maar ik had nog nooit een voorouder horen klagen over deze kwaal. Tot ik gisteren bij mijn ouders vertelde over mijn afwijking. Toen kwam mijn pa ineens af dat hij dat ook had. En nooit in het donker durfde te rijden.

Arré lap, erfelijk belast en fucked up beyond repair. Nu dat weer.

Recent Entries

9 Comments

 1. spekvriend zegt:

  Ge klinkt als mijn vrouw. Die sukkelt zogezegd met dezelfde ziekte (jaja, nachtblindheid is een ziekte) als gij. Drie, of nee wacht, één keer raden wie er altijd BOB moet zijn als we ’s avonds met de auto weg moeten. Doeme.

  Allemaal komedie volgens mij.

 2. De Huisvrouw zegt:

  Tuttut, ik ben altijd mijn eigen al dan niet BOB, dus bij mij is het geen excuus.

 3. kleine zegt:

  Dat valt inderdaad niet op te lossen, maar een bril kan wel (in beperkte mate) helpen, of het op zijn minst toch wat stabiliseren.

 4. Well, that’s excellent, however think about additional options we’ve got here? Would you mind publishing a further article regarding all of them also? Regards!

 5. Troy Owsley zegt:

  That seems fine although i’m just still not so certain that I favor it. At any rate will look a lot more into it and choose for myself! :)

 6. jane doe zegt:

  Dear Misantropia ,
  all so true… unfortunately, some of us simply have a bad eyesight… never considered to change the color of the font in your blog? would make my day :-) . Als je toe bent aan lenzen plus leesbrilleke om ’s avonds blogposts bij te lezen, dan heb je geen last van nachtblindheid achter het stuur… want, juist, dan zit je niet achter het stuur :-)

 7. Your style is really unique compared to other people I’ve read stuff from.
  Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just bookmark this
  page.

Geef een reactie

Comments are closed.